10/05/2021

Знаки небезпеки в рулонах для упаковок і транспортних пакетів

Щодня на дорогах Європи безліч штрафів виписується за порушення вимог до маркірування небезпечних вантажів. Перевезення упаковок із небезпечними вантажами без маркування, передбаченого положеннями Угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів (ДОПНВ/ADR), взагалі забороняється.

У нашій країні маркірування упаковок із небезпечними вантажами знаками небезпеки й іншими, необхідними для їх безпечного перевезення, маркувальними знаками, вважають несуттєвим. Упаковки з небезпечними вантажами в ряді випадків передають до перевезення без маркування або з неправильним маркуванням. Про те, що необхідно маркірувати транспортні пакети з небезпечними вантажами, взагалі ніхто не чув.

Керуючись своїми невірними уявленнями про знаки небезпеки й маркувальні знаки для небезпечних вантажів, виробники й продавці часто беруть макети знаків з фотобанків, які побачили першими, або самі малюють невірні знаки небезпеки, а потім підганяють їх розміри під наявний вільний простір на етикетці або упаковці.

Небезпечні вантажі без маркування або з маркуванням, що вводить в оману, приховують смертельну небезпеку для водія й оточуючих. У випадку аварії з такими небезпечними вантажами ні водій, ні аварійно-рятувальні служби під час ліквідації аварійної ситуації, не зможуть ефективно й повністю запобігти небезпеці й усунути шкоду. В той же час інші учасники дорожнього руху не підозрюють про небезпеку.

Через те що відправники порушують вимоги до маркірування упаковок і транспортних пакетів з небезпечними вантажами, перевізники зустрічаються зі значними перешкодами під час їх перевезення, а одержувачі не отримують товари вчасно, а іноді й взагалі не отримують.

У разі відправлення небезпечних товарів на експорт у неправильно маркірованих упаковках і транспортних пакетах, відправники також можуть зіштовхнутися й з іншою проблемою — значними штрафами. Це в Україні за порушення правил перевезення небезпечних вантажів штрафують тільки водія й іноді перевізника, а в країнах Європейського Союзу для відправників і пакувальників небезпечних вантажів встановлені штрафи значно вищі, ніж для перевізників. У випадку виявлення повторних порушень розмір штрафу часто подвоюється.

Маркіруйте упаковки з небезпечними вантажами легко й правильно

На правильність маркірування впливає розмір і колір знака небезпеки, вид символу, колір і товщина ліній, розташування знака небезпеки на упаковці й безліч інших факторів.  

Щоб не ламати над усім цим голову й не одержувати штрафи за використання неправильних знаків, пакувальники в Європі з давним-давно використовують знаки небезпеки й маркувальні знаки в рулонах.

Відірви й наклей! Що може бути простіше? Відірвав знак небезпеки від рулону й наклеїв його на упаковку або транспортний пакет. Використовуйте знаки небезпеки в рулонах, і вони завжди будуть у Вас під рукою. Усі знаки небезпеки відповідають установленим зразкам і мають правильний розмір. Забудьте про м'яті й зіпсовані знаки небезпеки.

Купіть знаки небезпеки й маркувальні знаки в рулонах за ціною всього 6,50 грн. за штуку

Знаки небезпеки й маркувальні знаки для небезпечних вантажів в рулонах виготовляються лабораторією ADR на клейкій полімерній плівці. В усіх відношеннях знаки небезпеки відповідають вимогам ДОПНВ/ADR. Знаки небезпеки до останнього пікселя збігаються зі зразками, наведеними в ДОПНВ/ADR. Розмір знаків небезпеки в рулоні 100 на 100 мм. В кожному рулоні по 500 знаків небезпеки.

Заходьте в магазин і купуйте знаки небезпеки в рулонах. 

У наявності й на замовлення. Будь-який знак небезпеки й маркувальний знак для небезпечних вантажів Ви можете замовити в потрібній кількості.

Купуйте знаки небезпеки № 3 в рулонах, що відповідають вимогам ДОПНВ / ADR, для маркірування під час перевезення небезпечних вантажів, упаковок і транспортних пакетів з легкозаймистими рідинами за низькою ціною

Показати більше

Купуйте знаки небезпеки № 3 в рулонах, що відповідають вимогам ДОПНВ / ADR, для маркірування під час перевезення небезпечних вантажів, упаковок і транспортних пакетів з легкозаймистими рідинами за низькою ціною

Показати менше