25/11/2019

Міжнародна конференція з питань перевезення небезпечних вантажів

13 грудня 2019 року Асоціація «Всеукраїнська ліга консультантів з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів» разом із Всеукраїнською громадською організацією «Громадський комітет транспортної безпеки» проведе міжнародну конференцію на тему: «Сучасне європейське законодавство в сфері перевезення небезпечних вантажів і його інтеграція із законодавством України». 

Міжнародна конференція відбудеться 13 грудня 2019 р. з 9.00 до 17.00 у м. Київ, готель «Турист» (Україна, м. Київ, вул. Р.Окипної, 2, станція метро "Лівобережна").

Для участі в конференції запрошені експерти Латвії, Словаччини, Білорусії й України, депутати Верховної Ради України, представники Міністерства Інфраструктури України, Укртрансбезпеки, Національної поліції України, Головного сервісного центру МВС України й АСМАП України, які озвучать своє бачення проблемних аспектів перевезення небезпечних вантажів і поділяться позитивним прогресивним досвідом Європейського Союзу.

Рішення про організацію цього заходу було викликано необхідністю створення динамічно розвиненої, збалансованої й безпечної транспортної системи, що у свою чергу є необхідною умовою стабілізації й зростання економіки всієї країни. Визначальним фактором при досягненні цієї мети є безпека перевезення небезпечних вантажів, оскільки надзвичайні події, пов'язані із транспортуванням цих вантажів автомобільними дорогами, завжди викликають великий резонанс у суспільстві через серйозність їх наслідків. 

Головною метою конференції є об'єднання зусиль фахівців для впровадження в Україні європейських вимог у сфері перевезення небезпечних вантажів різними видами транспорту й усунення перешкод для здійснення таких перевезень, а також обговорення законопроектів «Про внесення змін у деякі закони України щодо приведення їх у відповідність до законодавства Європейського Союзу в сфері перевезення небезпечних вантажів». 

Під час конференції будуть обговорюватися такі важливі питання:

  • основні аспекти міжнародного законодавства в сфері перевезення небезпечних вантажів різними видами транспорту, у тому числі зміни в ДОПНВ/ADR 2019; 
  • стан законодавства України в розрізі нових евроінтеграційних законопроектів; 
  • організація руху транспортних засобів з небезпечними вантажами за встановленими маршрутами у Європі й можливість скасування погоджень маршрутів дорожнього перевезення небезпечних вантажів в Україні; 
  • проблемні аспекти розміщення хімічної продукції і ємностей для її перевезення на закордонних ринках; 
  • вимоги до цистерн для перевезення небезпечних вантажів, офіційне затвердження типу цистерн, особливості їх експлуатації й ремонту; 
  • поради щодо придбання цистерн для перевезення небезпечних вантажів і дефекти, що виникають у процесі їх експлуатації; 
  • причини й процеси переходу європейських держав від застосування національних правил перевезення небезпечних вантажів до застосування міжнародних конвенцій і угод у цій сфері; 
  • основні перешкоди для євроінтеграції в сфері перевезення небезпечних вантажів.

На нашу думку, конференція стане ефективною платформою для налагодження діалогу й подальшого спілкування керівників, фахівців і менеджерів автомобільних підприємств, виробників цистерн та інших ємностей для перевезення небезпечних вантажів, експертів уповноважених органів, що здійснюють перевірки цистерн для перевезення небезпечних вантажів, а також фахівців логістичних підприємств і представників органів виконавчої влади. 

Кожний учасник конференції одержить повний комплект презентацій по основних змінах у ДОПНВ/ADR 2019, посібник «Перевезення небезпечних вантажів автомобільним транспортом. Базовий курс».

Запрошуємо всіх, кому небайдужі проблеми, вказані в програмі конференції, взяти в ній участь. Разом ми зможемо зробити перевезення небезпечних вантажів більш безпечними. 

Заявки на участь, приймаються за адресою:

м. Київ, вул. Автопаркова, буд. 7, офіс 308, тел. +380 (68) 684-73-69,

+380 (97) 105-46-11, +380 (67) 324-66-90 (бронювання номерів)