8/09/2019

Видано «Коментарі до ДОПНВ»

Скачати презентацію книги «Коментарі до ДОПНВ». Подивитися книгу «Коментарі до ДОПНВ» в нашому магазині.

Книга «Комментарии к ДОПОГ».

Правила перевезення небезпечних вантажів були розроблені й застосовуються вже дуже давно, і все-таки знову й знову вони порушуються, виявляються неправильні дії й, як наслідок, відбуваються аварії. Попередній досвід і існуюча ситуація ясно демонструють, що одним тільки впливом на автомобільних перевізників і водіїв неможливо забезпечити виконання цих правил і суттєво підвищити безпеку перевезень.

Як показує практика, досконально знати правила перевезень небезпечних вантажів неможливо. Це обумовлено тим, що вимоги встановлюються до перевезення кожного небезпечного вантажу конкретно й залежать від способу перевезення, виду й ступеня небезпеки вантажу.

Для забезпечення стійкого процесу дотримання встановлених вимог до перевезення небезпечних вантажів Європейська угода про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів (ДОПНВ), Європейська угода про міжнародне перевезення небезпечних вантажів по внутрішніх водних шляхах (ВОПНВ), Правила міжнародного перевезення небезпечних вантажів по залізницях (МПНВ) і Додаток 2 до Угоди про міжнародне залізничне вантажне сполучення (УМВС) зобов'язують призначати на підприємствах, діяльність яких пов'язана з перевезенням небезпечних вантажів автомобільним, річковим та /або залізничним транспортом, консультантів з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів.

Відповідно до положень зазначених міжнародних угод для виконання функцій консультанта з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів потрібно визначене свідоцтво. Цей документ у перший раз видається після проходження спеціального навчання й здачі іспиту компетентному органу. Основною метою підготовки є надання кандидатові в консультанти навичок роботи з ДОПНВ/ВОПНВ/МПНВ і/або Додатком 2 до УМВС. Термін дії свідоцтва становить 5 років, а його продовження припускає повторну успішну здачу іспиту власником свідоцтва.

Цей посібник надасть можливість кандидатам у консультанти з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів і консультантам підготуватися до успішної здачі відповідного іспиту, а також допоможе в повсякденній роботі. У посібнику послідовно, наочно й дохідливо описано зміст усіх складових частин і розділів ДОПНВ. Для наочності й підвищення рівня засвоєння знань у посібник включено слайди, а також питання для самостійного контролю.

Для роботи із цим посібником необхідно мати друковане видання ДОПНВ з додатками, що вступили в силу з 1 січня 2019 року (ДОПНВ 2019), яке дозволяється використовувати під час здачі іспиту. Навички роботи з об'ємним текстом ДОПНВ 2019, у свою чергу, легше набуваються за допомогою цього посібника.