9/08/2017

Підготовка з питань оформлення Свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів

Свідоцтво про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів підтверджує відповідність конструкції спеціалізованого транспортного засобу, який використовується в ході перевезення небезпечних вантажів, технічним вимогам Європейської угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів (ДОПНВ). 

В Україні свідоцтва видають сервісні центри МВС. Працівники центрів так само, як і інші учасники перевезення небезпечних вантажів, відповідно до глави 1.3 ДОПНВ повинні проходити спеціальну підготовку. Тому 11 липня 2017 року в Головному Сервісному центрі МВС були проведені заняття для працівників територіальних і регіональних сервісних центрів МВС, темою яких став порядок заповнення свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів. 

заняття для працівників територіальних і регіональних сервісних центрів МВС з питань оформлення свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення деяких небезпечних вантажів

На заняттях були розглянуті вимоги, що стосуються конструкції спеціалізованих транспортних засобів для перевезення небезпечних вантажів, заповнення основних граф свідоцтва про допущення, відмінностей при заповненні деяких граф для визначених типів транспортних засобів залежно від їх технічних характеристик, конструкції, комплектації спеціальним обладнанням і припустимої максимальної маси. Були проведені практичні заняття на наданих автомобільними перевізниками транспортних засобах з перевірки відповідності їх конструкції встановленим вимогам.

Практичні заняття на наданих автомобільними перевізниками транспортних засобах

Фахівцями Лабораторії ADR були підготовлені квитки для проведення підсумкового іспиту, у які були включені питання по основних темах занять. За результатами атестації слухачам, що успішно здали іспит, видано відповідні сертифікати.

Іспит на знання положень частини 9 ДОПНВ

Розроблена Лабораторією ADR презентація, що використовувалася під час занять, наочно демонструє всі етапи заповнення свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів. Презентацію буде розміщено на сайті Головного сервісного центру МВС, де всі бажаючі, у тому числі й співробітники Національної поліції України, зможуть ознайомитися з нею й самостійно перевірити й закріпити свої знання

Інші статті на дану тему:

Свідоцтво про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів